marți, 10 septembrie 2013

Sparanghel la tigaie cu unt și usturoi

Sparanghel la tigaie cu unt si usturoi
Rețeta asta atât de simplă și usoară ne-a cucerit anul acesta și am tot repetat-o în sezonul sparanghelului fără să ne plictisim câtuși de puțin de ea. Totul a pornit într-o zi când trebuia să pregătesc ceva de mâncare pentru cină și aveam un mănunchi de sparanghel în frigider și nu știam ce să fac cu el. De cele mai multe ori cumpăr legume după atracția de moment fără să am un plan prestabilit ce o să gătesc din ele. Așa a fost și cu acest mănunchi de sparanghel care ma atras, l-am cumpărat și acum trebuia să fac ceva cu el rapid cât era încă proaspăt și crocant...o frumusețe.
La risc, mi-am zis să încerc ceva super simplu care să îl scoată în valoare și să îi simțim cât mai mult gustul. Călit în unt la tigaie cu puțin usturoi și zeamă de lime... ce poate fi mai simplu?
Am făcut rapid și o garnitură de orez basmati care s-a dovedit foarte potrivită însă sunt sigură că mergea la fel de bine și cu o felie de pâine proaspăt coaptă ;)

Timp: ~15min
Porții: 2
Ingrediente: 1 mănunchi de sparanghel verde sau alb, 1 lingură de unt, 1-2 căței de usturoi, zeamă de lime sau lămâie, sare, piper, pătrunjel pentru decor

Mod de preparare:
Spălăm tijele de sparanghel și rupem cam 5-10 cm de la capatul lemnos. Îl uscăm bine pe șervete de hârtie și îl tăiem în bucăți porivite.
Încingem untul în tigaie și călim rapid sparanghelul atât cât își schimbă puțin culoarea și devine de un verde crud, maxim 3-4 min. Ideea e să rămână crocant și să își păstreze culoarea. Dacă îl ținem prea mult pe foc se va înmuia și va căpăta o culoare maronie deloc atrăgătoare.
Sparanghel la tigaie cu unt si usturoi - calim sparanghelul
Îl luăm de pe foc, stropim cu zeamă de lime, presărăm sare, piper și usturoiul dat prin presă.
Sparanghel la tigaie cu unt si usturoi - stropim cu lime
Între timp pregătim o garnitură de orez fiert, paste, cuscus sau ce mai dorim. Merge la fel de bine și cu pâine de casă proaspăt coaptă.
Presărăm pătrunjel pentru decor și servim cu poftă.
Sparanghel la tigaie cu unt si usturoi - servim cu usturoi si orez basmati
Cam asta-i tot. Vă asigur că veți rămâne impresionați de cât de delicios poate fi sparanghelul pregătit în acest mod atât de simplu.

Poftă mare!

9 comentarii:

  1. Ce bine arate lime-ul pe farfurie, imi lasa gura apa.

    RăspundețiȘtergere
  2. extraordinar de gustos! tocmai am gatit dupa reteta ta!! de obicei il fac la cuptor, dar de acum inainte asta e reteta mea preferata de sparanghel! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super bun.
    Multumesc de sfat.
    Astept cu interes si alte retete

    RăspundețiȘtergere
  4. Sparanghelul arata foarte bine. Si eu fac cumparaturile asa ca tine, la inspiratie de moment, mai ales cu legumele si fructele din tari straine pe care nu le gasesti mereu, sau nu tot timpul sunt coapte.
    Insipratia de moment duce la preparate delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  5. stie cineva cum se face supa crema de sparanghel?

    RăspundețiȘtergere
  6. Reteta mea
    Intr-o oala de 2-3 litri se incinge uleiul, se adauga untul si cand s-a topit, se pune ceapa fin tocata sa se caleasca, presarandu-se de la inceput 1/2 de lingurita de sare
    Se adauga capetele de sparanghel si sparanghelul intreg, calindu-se pe foc mic.
    Dupa ce varfurile sparanghelului, care sunt cele mai fragede, se inmoaie, se scot deoparte si se pastreaza pentru ornat supa.Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete si supa de pui fierbinte...apoi se paseaza

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails