duminică, 4 august 2013

Minestrone ~ Supă italiană de legume

Minestrone ~ Supa italiana de legume
E vară, e foarte cald și de cele mai multe ori nu avem chef de mâncăruri grele și parcă nici carnea nu mai merge...
Vă propun o rețetă de supă de legume cu specific italian care e tocmai bună pe căldurile astea mai ales că o puteți mânca și rece dacă doriți ;)
Practic rețeta asta nu are ingrediente fixe și puteți face nenumărate variații în funcție de legumele de sezon. Ideea e să folosiți cât mai multe legume și cât mai variate, combinate după pofta inimii. Vă dau un singur sfat totuși, roșiile sau pasta de roșii nu ar trebui să lipsească pentru a regăsi acea culoare apetisantă în farfurie și de asemenea nu vă zgârciți cu zarzavatul (pătrunjelul, frunza de țelină, busuioc, oregano și ce mai doriți). Puteți să puneți fidea sau nu, și nu ezitați să încercați versiunea cu puțin usturoi sau chiar și cu afumătură în sezonul mai rece :)
De data asta, eu am pregătit minestrone astfel...

Timp: ~40min
Porții: 6-8
Ingrediente: ceapă, ardei gras verde, usturoi, morcov, cartofi, vârfuri de porumb, păstăi de mazăre, varză, sfeclă roșie (fiartă sau coaptă în prealabil), dovlecel, roșii, pătrunjel, frunze de țelină, busuioc, cimbru, fidea, sare, piper, ulei de măsline, parmezan (pentru servit)

Mod de preparare:
Rețeta e destul de evidentă, începem prin a căli ceapa, ardeiul gras și usturoiul, toate tăiate cubulețe, într-o lingură de ulei de măsline.
Minestrone~ Calim ceapa si ardeiul
Adăugăm apoi restul legumelor tăiate cubulețe mai puțin roșiile și sfecla roșie. Acestea le lăsăm mai la urmă ca să nu schimbe culoarea celorlalte legume. Adăugăm apă până umplem oala și lăsăm să fiarbă în câteva clocote.
Minestrone ~ Adaugam restul legumelor si apa
 Legumele nu ar trebui fierte decât atât cât să rămână puțin crocante, maxim 20min. Evitați să fierbeți supa până devine totul un mare terci, nu va mai avea același farmec.
În ultimul clocot adăugăm roșiile pasate sau cubulețe, zarzavatul și sfecla roșie fiartă sau coaptă în prealabil.
Minestrone ~ Adaugam rosiile si zarzavatul
Dacă vreți să adăugați fidea, tot acum e momentul. În funcție de cât e de groasă e fideaua o lăsați să fiarbă între 2 și 5 minute, nu mai mult ca să nu se destrame. Eu am folosit fidea din cea mai fina și am luat oala de pe foc după 2 minute.
Minestrone ~ Adaugam fideaua
 Cam asta-i tot, minestrone e gata de servit...
Minestrone ~ Servim cald sau rece
Adăugăm în farfurii parmezan ras sau tăiat fâșii pentru un gust autentic italian ;)
A ieșit o bunătate de supă... perfectă pentru canicula asta!
Minestrone ~ Servim cu parmezan
Buon Appetito!

Un comentariu:

  1. in sfarsit ai revenit cu postari. Ne era dor de retele tale.pupici

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails