Pizza cu piept de pui

{ Postat joi, 29 martie 2012 de Patricia Simion }
Pizza cu piept de pui
Nu am mai postat de mult o reţetă de pizza dar asta nu înseamnă că nu fac destul de des :P
De cele mai multe ori fac câte două pizza mari, preferatele noastre Mexicana şi Grimbergen însă iubitul meu tot insista să îi fac o pizza cu piept de pui aşa cum a mâncat el odată la un restaurant.
Nu îmi mai aduceam aminte exact cum arata pizza aia însă din descrierile lui şi din imaginaţia mea a ieşit această minunăţie care detronează orice altă pizza de restaurant… un deliciu…
Timp: ~1h30min
Porţii: 2 (1 pizza mare)
Ingrediente: 1/2 piept de pui fără piele şi oase, 5-6 ciuperci proaspete, 100g mozzarella, 100g caşcaval, 2 linguri smântână, 2 linguri sos de roşii, busuioc, oregano
Blat: 1 lingură ulei de măsline, 150ml apă, 1 linguriţă rasă sare, 250g făină, 1/2 linguriţă drojdie uscată
Mod de preparare:
Frământăm un aluat din ingredientele de mai sus şi îl lăsăm la dospit cam o oră. Eu am folosit masina de pâine şi după o oră jumate am obţinut aluatul.
Pizza cu piept de pui - pregatim aluatul
Cât timp se dospeşte aluatul pregătim sosul de roşii după reţeta de aici. Obţinem un sos grosuţ delicios pe care îl vom folosi la pizza dar şi pentru servit.
Tăiem pieptul de pui fâşii şi îl călim rapid într-o lingură de ulei de măsline. Îl puteţi condimenta cu boia, piper sau ce doriţi.
Pizza cu piept de pui - calim carnea
Întindem aluatul într-o foaie rotundă mare cât să încapă în tava de la cuptor şi construim pizza…
Pizza cu piept de pui - asezam ingredientele pe blat
Ungem blatul cu 2 linguri de sos de roşii. Adăugăm smântâna, pieptul de pui fâşii, mozzaella, caşcavalul, ciupercile feliate subţiri şi condimentele.
Coacem în cuptorul încins la 220°C timp de aproximativ 10min până se rumeneşte.
Pizza cu piept de pui - coacem pt 10min
A ieşit o bunătate…
Să aveţi poftă!

Parmentier de poisson

{ Postat duminică, 25 martie 2012 de Patricia Simion }
Parmentier de poisson
Dacă vreţi să vă delectaţi cu o reţetă nemaipomenită cu peşte vă recomand acest preparat franţuzesc gratinat de o fineţe deosebită.
Timp: 1h30min
Porţii: 3-4
Ingrediente: 600-800g file mixt de peşte fără piele şi oase (somon, cod, şalau, ştiucă, novac,…), 100g creveţi roz decorticaţi, 2 ouă fierte tari, 500ml lapte, 70g unt, 2 linguri făină, 800g cartofi, 4 fire de ceapă verde sau o bucată praz, pătrunjel verde, dafin, sare, piper
Crusta (opţional): 2 linguri pesmet, 2 linguri parmezan ras sau altă brânză uscată, mărar, piper
Mod de preparare:
Curăţăm cartofii şi îi punem la fiert ca pentru piure.
Punem laptele la fiert într-o cratiţă împreună cu puţin pătrunjel verde, piper şi o foaie de dafin. Când fierbe, reducem focul şi adăugăm fileurile de peştele întregi sau porţionate în bucăţi potrivite. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă 7-8 minute la foc mic.
Parmentier de poisson - fierbem pestele in lapte
Scurgem apoi peştele într-o sită şi recuperăm laptele într-un vas.
Folosim acceaşi cratiţă în care a fiert peştele şi preparăm un sos bechamel. Adăugăm 50g de unt şi când este topit adăugăm făina. Amestecăm continuu cu un tel turnând puţin câte puţin din laptele în care a fiert peştele. Reducem focul şi lăsăm să fiabă 10 minute amestecând din când în când.
Pasăm cartofii fierţi şi îi frecăm cu puţin lapte şi restul de unt. Adăugăm la final ceapa verde sau prazul mărunţite, sare şi piper.
Parmentier de poisson - pregatim piureul cu praz
Aşezăm bucăţile de peşte într-o tavă termorezistentă sau în 3-4 tăviţe individuale.
Parmentier de poisson - asezam pestele in tavite
Adăugăm creveţii, ouăle fierte şi tăiate în sferturi (eu am uitat de ouă…), pătrunjel, sare, piper (dacă mai este cazul) şi turnăm sosul alb cremos.
Parmentier de poisson - turnam sosul peste peste
Acoperim cu piureul de cartofi şi nivelam.
Parmentier de poisson - asezam piureul in tavi
Pregătim crusta amestecând ingredientele de mai sus…
Parmentier de poisson - pegatim crusta de pesmet
… şi o presărăm deasupra în fiecare tăviţă. Puteţi să nu puneţi crusta şi să lăsaţi piureul să se rumenească aşa simplu. E delicios oricum ;)
Parmentier de poisson - presaram pesmetul peste piure
Coacem la foc potrivit (190°C) timp de 40-45min.
Parmentier de poisson - coacem 40min
Lăsăm să se răcorească cam 15-20min înainte de a servi pentru a se închega puţin piureul împreună cu sosul.
E un deliciu, nouă ne-a plăcut mult. Dacă doriţi puteţi să aplicaţi aceeaşi reţetă pentru carne de pui sau carne tocată de vita sau porc.
Poftă mare!

Ştrudel cu mere

{ Postat vineri, 16 martie 2012 de Patricia Simion }
Strudel cu mere
Un desert simplu, de post însă atât de bun că îţi lasă gura apă… ştrudel cu mere făcut la repezeală în tava de tartă :P
Nimic nu poate fi mai bun decât o dimineaţă de primavară, o cană de cafea şi o felie de ştrudel…
Timp: ~50min
Porţii: 6
Ingrediente: 1kg mere, ~100g zahăr, 1 lingură zahăr vanilat, 1 lingură cogniac sau rom, 1 linguriţă scorţişoară, miez de nucă, 1 lingură amidon de porumb sau făină, 6 foi de plăcintă, 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Curăţăm întâi merele de coajă şi cotor şi le radem prin răzătoarea mare. Adăugăm zahărul, vanilia, amidonul, cogniacul, scorţişoara şi miezul de nucă mărunţit şi amestecăm uşor.
Pensulăm o tavă cu ulei şi construim ştrudelul. Dacă doriţi puteţi să înfăşuraţi compoziţia de mere în foi sub formă de rulouri. Eu am ales variata cea mai rapidă adică am aşezat în tavă trei foi de plăcintă unse între ele cu puţin ulei, am pus toată compoziţia, am nivelat frumos şi am acoperit cu celelalte 3 foi unse între ele cu ulei. Marginile le-am lăsat răzleţe deasupra pentru un aspect ciufulit şi am pensulat deasupra cu puţin ulei.
Am copt în cuptorul încins la 180°C cam 30min.
Strudel cu mere - coacem 30min
Lăsaţi ştrudelul să se răcorească vreo 10min apoi serviţi pudrat cu zahăr sau cu un moş de frişcă sau îngheţată dacă nu ţineţi post.
E incredibil cum o prăjitură cu aşa puţine ingrediente poate fi atât de savuroasă…
Să aveţi poftă!

Salată de ţelină cu piept de pui

{ Postat vineri, 9 martie 2012 de Patricia Simion }
Salată de ţelină cu piept de pui
În caz că nu ţineţi post în perioada asta, vă îmbii cu o minunăţie de salată de ţelină şi pui.
Reţeta o am de la mama iubitului meu şi se prepară cam aşa…
Timp: ~40min
Portii: 4
Ingrediente: 1 rădăcină de ţelină medie, 1 piept de pui fără piele şi oase, 125g smântână acră, 200g maioneză, 100g caşcaval ras, 1/2 lămâie, sare, piper
Mod de preparare:
Punem o oală cu apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm pieptul de pui şi îl fierbem la foc potrivit cam 15min. Îl scurgem şi îl lăsăm la răcit. Zeama în care a fiert nu o aruncaţi, o folosiţi la o supă sau la un pilaf.
Pregătim între timp maioneza dintr-un ou după reţeta de aici sau folosim maioneză la borcan din comerţ.
Curăţăm ţelina de coajă şi o dăm prin răzătoarea mare. O stropim cu zeamă de lămâie să nu se oxideze.
Tăiem pieptul de pui cubuleţe şi la final amestecăm cu ţelina rasă şi scursă, maioneza, smântâna, caşcavalul ras, sare şi piper. Lăsăm la rece 1-2 ore la frigider.
Ornăm cu pătrunjel, măsline şi ce mai doriţi şi servim cu pâine prăjită sau biscuiţi aperitiv.
Salată de ţelină cu piept de pui
Este o bunătate, iubitul meu care nu mănâncă de obicei ţelină i-a plăcut în mod deosebit combinaţia din salata asta.
Poftă bună!

Gratin de napi

{ Postat duminică, 4 martie 2012 de Patricia Simion }
Gratin de napi
A venit primăvara dar după frigul şi vremea capricioasă de afară nu ai zice…
Hai să ne încălzim cu o mâncare de napi gratinată la cuptor cu un sos alb delicios tocmai bun de întins cu o bucată de pâine proaspătă.
Timp: ~1h
Porţii: 4
Ingrediente: 4-5 napi mărişori, 100ml lapte sau smântână dulce, 100g caşcaval ras, 1 lingură unt, 2 linguri de pesmet, cimbru, sare, piper
Mod de preparare:
Curăţăm napii de coajă ca pe cartofi şi îi tăiem felii.
Gratin de napi - curatam napii
Ungem o tavă cu unt şi presărăm o lingură de pesmet. Aşezăm feliile de napi în tavă şi presărăm sare, piper şi cimbru.
Gratin de napi - asezam feliile de napi in tava unsa cu unt
Turnăm laptele sau smântâna, acoperim cu folie de aluminiu şi coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30min.
Gratin de napi - turnam laptele si presaram pesmet si cascaval
Îndepărtăm folia, presărăm caşcavalul ras amestecat cu o lingură de pesmet şi coacem încă 20min până se rumeneşte frumos deasupra.
Gratin de napi - coacem 20min
Lăsăm să se răcorească 5 minute şi servim cu pâine proaspătă sau prăjită, acrituri sau o salată la alegere.
O bunătate tocmai bună pentru frigul ăsta…
O primăvară frumoasă!
Related Posts with Thumbnails