miercuri, 27 iunie 2012

Tiropita ~ Plăcintă grecească cu brânză

Tiropita - Placinta greceasca cu branza
Bine v-am regăsit!
Cred că aşteptaţi de mult plăcinta asta… cu scuzele de rigoare iată bunătatea de reţetă grecescă ce ne-a cucerit de-a dreptul şi ne-a dus cu gândul la vacanţa petrecută în Grecia acum câţiva ani…
Timp: ~1h
Porţii: 4-6
Ingrediente: 12 foi de plăcintă, 80g unt, 40g făină, 200ml lapte, 1 ou, 400g brânză telemea sau feta grecească, 200g caşcaval maturat, 1 praf de nucşoară, sare, piper
Mod de preparare:
Preparaţi un sos Bechamel grosuţ din 40g unt, 40g făină şi 200ml lapte urmând instrucţiunile de aici.
Tiropita - pregatim sosul Bechamel
Adăugaţi nucşoara şi lăsaţi sosul să se răcorească. Adăugaţi apoi oul, brânza telemea şi caşcavalul ras. Potriviţi de sare şi piper.
Tiropita - adaugam branza si oul
Topiţi restul de unt şi ungeţi fiecare foaie de plăcintă cu unt cu ajutorul unei pensule de silicon.
Împăturiţi o foaie în două pe lungime şi aşezaţi o lingură de compoziţie la unul din capete. Împăturiţi apoi aducând colţurile peste foaie formând un triunghi.
Tiropita - impaturim placintele
Împăturiţi în continuare toată foaia urmând forma triungiului. La capăt puteţi aşeza câtva fire de arpagic sau mărar pentru aspect.
Tiropita - impaturim placintele
Procedaţi la fel cu toate foile şi aşezaţi triunghiurile într-o tavă pe hârtie de copt.
Tiropita - coacem timp de 20min
Nu puneţi foarte multă compoziţie pe o foaie pentru că se vor sparge triungiurile la copt.
Coacem în cuptorul încins la 180° timp de 20 min până se rumenesc.
Tiropita ~ Plăcintă grecească cu brânză
Servim călduţe sau reci alături de o salată grecească sau un pahar mare de iaurt… o nebunie…
Să aveţi poftă!

3 comentarii:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  2. mama ce bine arata! o sa ii arat reteta sotiei.... sper sa ii iasa :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Am mancat ceva asemanator, numai ca traditional romanesc undeva prin ardeal, anul trecut...deci a fost geniala placinta aia...iar dupa cum arata asta tocmai sunt pe sfarsit de program si pot sa spun ca imi ploua in gura efectiv...nu stiu daca voi gasi dar o sa ma infig cu siguranta in prima solutie cu branza.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails