Gratin de napi

{ Postat duminică, 4 martie 2012 de Patricia Simion }
Gratin de napi
A venit primăvara dar după frigul şi vremea capricioasă de afară nu ai zice…
Hai să ne încălzim cu o mâncare de napi gratinată la cuptor cu un sos alb delicios tocmai bun de întins cu o bucată de pâine proaspătă.
Timp: ~1h
Porţii: 4
Ingrediente: 4-5 napi mărişori, 100ml lapte sau smântână dulce, 100g caşcaval ras, 1 lingură unt, 2 linguri de pesmet, cimbru, sare, piper
Mod de preparare:
Curăţăm napii de coajă ca pe cartofi şi îi tăiem felii.
Gratin de napi - curatam napii
Ungem o tavă cu unt şi presărăm o lingură de pesmet. Aşezăm feliile de napi în tavă şi presărăm sare, piper şi cimbru.
Gratin de napi - asezam feliile de napi in tava unsa cu unt
Turnăm laptele sau smântâna, acoperim cu folie de aluminiu şi coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30min.
Gratin de napi - turnam laptele si presaram pesmet si cascaval
Îndepărtăm folia, presărăm caşcavalul ras amestecat cu o lingură de pesmet şi coacem încă 20min până se rumeneşte frumos deasupra.
Gratin de napi - coacem 20min
Lăsăm să se răcorească 5 minute şi servim cu pâine proaspătă sau prăjită, acrituri sau o salată la alegere.
O bunătate tocmai bună pentru frigul ăsta…
O primăvară frumoasă!

Nici un comentariu la "Gratin de napi"

Trimiteţi un comentariu

Related Posts with Thumbnails