marți, 28 februarie 2012

Salată Rusească cu peşte afumat

Salată Rusească cu peşte afumat
Am primit la Crăciun din ţară un macrou şi câteva scrumbii afumate absolut delicioase (mulţumesc frumos Simo, te pup). Scrumbiile le-am mâncat ca atare însă din macrou am vrut sa prepar ceva mai deosebit…o salată de la vencinii noştri ruşi…
Această salată cu peşte este o specialitate rusească care se prepară în general în sezonul rece, la mese festive sau sărbători. Este puţin mai migăloasă fiindcă toate ingredientele trebuie date prin răzătoare dar merită la cât e de bună şi de aspectuoasă. Are o textură pufoasă iar combinaţia de peşte afumat cu sfeclă şi cartofi e demenţială.
Timp: ~1h
Porţii: 6-8
Ingrediente: 1 macrou afumat mare (sau ~200g carne de peşte afumat sau marinat), 3 sfecle mici, 6 cartofi, 4-5 morcovi, 1 ou, 1 ceapă, ~200g maioneză dintr-un ou, sare (atenţie să nu fie şi peştele sărat), piper
Mod de preparare:
Fierbem sfecla, cartofii în coajă, oul şi morcovii şi le lăsăm să se răcească.
Salată Rusească - ingrediente
Curăţăm peştele de piele şi oase şi mărunţim carnea la cuţit. Curăţăm şi tocăm ceapa mărunt şi feliem oul. Curăţăm cartofii şi sfecla de coajă şi le dăm pe răzătoarea mare separat. Răzuim deasemenea şi morcovii.
Pregătim maioneza dintr-un ou după reţeta de aici şi obţinem cam 200g.
Nu mai rămâne decât să asamblăm salata.
Salată Rusească - asezam un strat de cartofi fierti
Tapetăm un vas cu folie de plastic şi aşezăm pe fund un strat de cartofi răzuiţi.
Ungem cu o lingură de maioneză şi continuăm cu un strat de sfeclă rasă. Întindem din nou o lingură de maioneză apoi un strat de morcovi răzuiţi. Aşezăm apoi un strat de carne de peşte tocată amestecată cu ceapă tocată, apoi iar un strat subţire de maioneză şi apoi morcovi, sfeclă şi cartofi cu puţină maioneză între straturi.
Salată Rusească - asezam alternativ straturile de legume si peste
Puteţi să presăraţi puţină sare şi piper între straturi dar cu moderaţie dacă peştele este deja sărat.
Dăm salata la frigider pentru cel puţin 2-3 ore, ideal până a doua zi.
Răsturăm salata pe un platou şi decorăm cu maioneză, castraveţi muraţi, lămâie, pătrunjel sau măsline.
Salată Rusească cu peşte afumat
Servim ca aperitiv cu pâine proaspăt coaptă sau chiar şi cu pâine prăjită.
E delicioasă şi foarte frumos colorată.
La noi a avut un succes nebun ;)
Poftă mare!

7 comentarii:

  1. Interesanta retetata si cred ca e delicioasaaa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suba i se zice pe la rusi, ceea ce ar semnifica haina de blana :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte interesant....ma intreb cum o fi la gust?

    RăspundețiȘtergere
  4. o salata minunata trebuie sa incercati

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze dar se poate face si cu macrou sarat iese mai gustos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am preparat aceasta salata e buna si la spanioli le place

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails