luni, 24 ianuarie 2011

Chec cu pulpă de citrice

IMG_5558_

V-am promis o reţetă de chec la care să folosim pulpa de citrice care ne rămâne atunci când preparăm sucuri proaspete de citrice stoarse în casă.

Aşadar iată…

Timp: 50min

Porţii: 2 checuri sau unul mare în tava rotundă

Ingrediente: 400g pulpă de citrice, 2 ouă, 10 linguri de ulei sau unt topit, 250g zahăr, 500g făină, 1 plic praf de copt, un praf de sare, arome (rom, coajă de portocală/lămâie, scorţişoară, ghimbir, nucşoară,…), alune, nuci sau migdale pentru decorat

Mod de preparare:

Amestecăm făina cu praful de copt. Separat amestecăm restul de ingrediente fără alune sau nuci.

IMG_5533_

Adăugăm făina şi mixăm bine. Compoziţia iese destul de vâscoasă.

Ungem o tavă cu unt sau ulei, o tapetăm cu făină şi aşezăm aluatul. Îl netezim cu o spatulă şi aşezăm deasupra alunele, nucile sau migdalele.

IMG_5536_

Coacem în cuptorul încins la foc potrivit (180°C) timp de 30-40min până trece testul scobitorii.

IMG_5538_

Rezultatul… o prăjiturică uşor umedă foarte aromată (uşor amăruie dacă aţi folosit pulpă de grefe) care merge de minune la micul dejun lângă o cană de lapte, ceai sau cafea ;)

IMG_5553_

Poftă mare!

Un comentariu:

  1. De multe ori n-am stiut ce sa fac cu pulpa ramasa, merci pentru idee :-)))).

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails