Chiftele marinate cu sos de roşii

{ Postat miercuri, 19 mai 2010 de Patricia Simion }
Chiftele marinate cu sos de roşii
Chiftele, piftele spuneţi-le cum vreţi, tot la fel de bune sunt. Mama mereu făcea porţie dublă şi ce nu se mânca aşa ca atare deveneau a doua zi pifteluţe marinate în sos de roşii… mmm ce bunătate de sos…
Pai să vă zic cum le-am făcut eu, nu e mare filozofie…
Timp: ~20min (fără prepararea chiftelelor)
Porţii: 2-3
Ingrediente: 10-12 chiftele, 1 ceapă, 500g suc de roşii, roşii întregi din conservă sau roşii proaspete, 1 linguriţă de zahăr, 1 lingură de ulei de floarea soarelui, 1 foaie de dafin, cimbru, sare, piper, mărar, pătrunjel, busuioc (opţional)
Mod de preparare:
Pregătim chiftelele după indicaţiile de aici.
Chiftele
Putem să le prăjim mai puţin ca de obicei, nu e nevoie să le rumenim foarte tare fiindcă vor mai fierbe şi în sos.
Ne ocupăm de sos… Călim ceapa cu o lingură de ulei şi adăugăm condimentele (sare, piper, cimbru, dafin).
Chiftele marinate - calim ceapa
Când ceapa e translucidă adăugăm sucul de roşii, roşiile din conservă pasate sau cele proaspete tocate în prealabil.
Chiftele marinate - pregatim sosul
Adăugăm zahărul, busuiocul şi dăm într-un clocot. Zahărul are rolul să mai taie din aciditatea roşiilor şi să dea un gust deosebit sosului însă dacă nu doriţi nu puneţi.
Chiftele marinate - asezam chiftelele in sos
Adăugăm apoi chiftelele în sos, reducem focul şi lăsăm să fiarbă înnăbuşit cam 10-15min până se mai îngroaşă sosul.
Chiftele marinate - fierbem 10min
La final garnisim cu pătrunjel şi mărar tocat şi servim cald alături de piure de cartofi ;)
Chiftele marinate cu sos de roşii si piure de cartofi
Delicios nu?
Poftă mare!

6 Comentarii la "Chiftele marinate cu sos de roşii"

Trimiteţi un comentariu

Related Posts with Thumbnails