Pastrama de oaie

{ Postat marți, 20 octombrie 2009 de Patricia Simion }

IMG_0407

Hehehe, v-am promis pastrama de oaie acum o saptamana cand prezentam reteta de must. Pe atunci era la macerat insa weekendul asta a fost sortita gratarului. Ne-am desfatat cu o pastrama frageda alaturi de o bucata de mamaliga aburinda si o cana de must dulce si usor acidulat ;)

Prepararea nu-i mare filosofie, secretul e calitatea carnii de oaie sau berbecut care trebuie sa fie frageda si fara pielite sau tendoane.

Sa va spun cum am imbalsamat-o eu…

Timp: 4-5 zile

Portii: 2

Ingrediente: 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda, 1 capatana de usturoi, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru, 2 linguri vin alb

Mod de preparare:

Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam. Eu am avut doua felii de pulpa de oaie asa ca nu am mai avut ce portiona ;)

IMG_0309

Pisam usturoiul si pregatim condimentele intr-un vas.

IMG_0312

Amestecam condimentele pana obtinem o pasta si frecam bine carnea cu ea.

IMG_0315 IMG_0316

Turnam apoi doua linguri de vin alb peste carne si asta-i tot.

IMG_0318

Impachetam in folie alimentara si tinem la frigider 5-7 zile. O mai intoarcem dupa cateva zile ca sa stea umeda pe toate partile.

Asa arata inainte sa intalneasca gratarul :P

IMG_0399

Asa arata inainte sa intalneasca cutitul si furculita. Iubitului meu ii place mai prajita, el a facut gratarul :P

IMG_0413

Si asa arata inainte sa ma intalneasca pe mine :D

IMG_0414

Am servit cu cartofi prajiti, mamaliguta, castraveciori murati si must. Prea bun, un adevarat ospat…

Pofta buna si sa fiti sanatosi!

9 Comentarii la "Pastrama de oaie"

  • pare gustoasa si arata bine

  • ;) este, este, stai sa vezi ce gratar o sa-ncing acum de Paste

  • am facut si eu pastrama dar am mai pus ceapa si morcovi si vin sa treaca peste carne este super

  • Sa iti fie de bine!
    Interesanta idea ta cu ceapa si morcovi ;)
    O seara frumoasa iti doresc!

  • incearca sa adaugi in ,,balsam,,un virf de cutit de silitra.da fragezime si culoare frumoasa la carne.

  • Multumesc frumos pentru sugestii insa eu prefer sa ma axez pe ingrediente cat mai naturale. Nu sunt o fanatica a produselor biologice insa chimicalele in bucataria mea nu sunt binevenite.
    O seara frumoasa!

  • Ce am vazut in poze, nici de departe nu e carne de oaie/miel/berbec! Aspect,marime,culoare,culoarea grasimii, textura,nimic, absolut nimic in legatura cu oaia!

  • Te asigur ca ce vezi in poze sunt felii de pulpa superioara de oaie de cea mai buna calitate cumparate de la o carmangerie specializata din Belgia. Intradevar in Romania nu ai sa gasesti niciodata asa calitate, poate de aia par ireale pozele.
    O zi frumoasa iti doresc!

  • SUPER RETETA AM INCERCATO MS

Trimiteţi un comentariu

Related Posts with Thumbnails