marți, 1 septembrie 2009

Salata Caprese

IMG_6078

Salata Caprese… simpla si cu mult bun gust ca mai toate bunatatile italiene. Rosii aromate, mozarella untoasa, busuioc proaspat, toate stropite cu ulei de masline… nimic mai mult si totusi atat de bun si cu un impact vizual maxim.

Timp: 15min

Portii: 2-3

Ingrediente: 3 rosii, 400g mozarella, frunze de busuioc verde, ulei de masline, sare, piper, masline (optional), otet balsamic (optional)

Mod de preparare:

IMG_6061

Prea multe indicatii nu exista pentru aceasta salata. Se feliaza atat rosiile cat si mozarella (poate fi inlocuita cu succes de casul proaspat romanesc) si se aseaza alternativ pe un platou cu frunze de busuioc printre ele.

IMG_6064 IMG_6065

Eu am asezat o rosie cu felii de branza in picioare pentru efect, si restul in forma de spirala.

IMG_6073

La final stropim totul cu ulei de masline, eventual putin otet balsamic dupa preferinte, presaram putin piper proaspat rasnit si sare dupa gust.

IMG_6077

Servim imediat cu paine proaspata, focaccia sau alte specialitati de paine.

IMG_6084

Noi am servit cu bundasi proaspat prajiti…mmm un deliciu…

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails