joi, 20 august 2009

Omleta taraneasca cu rosii si branza de burduf

IMG_6017

Aaaa ce pofta mi se facuse de omleta cu rosii… e vremea rosiilor, se gasesc din belsug si sunt foarte foarte gustoase asa ca de ce sa nu profitam din plin de savoarea lor?

Timp: 15min

Portii: 2

Ingrediente: 3-4 oua, 4 rosii, 1 ceapa (sau ceapa verde), 2 linguri de branza de burduf (sau telemea de oi), busuioc, cimbru, patrunjel, marar, sare, piper, 1 lingura ulei

Mod de preparare:

IMG_5995

Taiem ceapa solzisori si o calim in tigaie cu o lingura de ulei.

IMG_5996

Cand devine sticloasa adaugam rosiile taiate cubulete, sarea, piperul si cimbrul.

IMG_5999

Amestecam usor si lasam sa se inmoaie rosiile cateva minute.

IMG_6001

Adaugam patrunjelul si mararul tocate si separat batem ouale cu branza de burduf si cateva frunzulite de busuioc.

IMG_6002

Turnam uniform ouale batute peste rosii in tigaie.

IMG_6006

Pff ce bine arata…si un miros in bucatarie de cheama toti vecinii la masa…

IMG_6010

Dupa ce se cuaguleaza omleta si incepe sa se rumeneasca ori incercam sa o intoarcem bucata cu bucata ori o amestecam pur si simplu.

IMG_6011

Ca aspect nu e de dus la expozitie de aceea numindu-se omleta taraneasca, gustul insa… de nedescris.

IMG_6015

Pofta buna de lucruri simple!

5 comentarii:

  1. eu am pus si ciuperci...deliciu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu acum o incerc sa vad cum iese.

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow... Este deja pe foc, abia aștept să o atac. Miroase....

    RăspundețiȘtergere
  4. 3 minute, atat a reușit să reziste....

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails