sâmbătă, 6 iunie 2009

Sos Bechamel cu ciuperci

IMG_3409

Acest sos este o varianta la clasicul sos bechamel la care am adaugat ciupercute si a iesit super gustos. L-am servit langa un gratar din piept de pui tras prin crengute de rozmarin cu o garnitura de morcovi soté cu miere si ghimbir. Combinatie foarte reusita si foarte aspectuoasa.

Timp: 20min

Portii: 2

Ingrediente: 3 ciuperci proaspete, 200ml smantana lichida (sau smantana diluata cu putin lapte), 1 lingura rasa de faina, 1 cubulet de unt, nucsoara macinata, patrunjel, busuioc, sare, piper

Mod de preparare:

Taiem ciupercile felii si le calim in unt (sau ulei).

IMG_3388

Adaugam faina si amestecam continuu pana se incheaga.

IMG_3390

IMG_3391

Turnam smantana lichida sau diluata cu putin lapte si amestecam bine sa se incorporeze.

IMG_3392

Adaugam sare, piper, nucsoara, busuioc si patrunjel verde. Cand da in clocot sosul e gata.

IMG_3394

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Am incercat dar am stricat-o cu otet. De data asta o sa fie exact ca la carte. Merci.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails