Paste cu bacon in sos alb

{ Postat marți, 24 februarie 2009 de Patricia Simion }

IMG_2507

Pastele astea cu sos alb sunt un deliciu la noi pe masa, de fiecare data cand le gatesc dispar subit in maxim jumatate de ora. Sunt foarte gustoase si satioase, yami….

Deci sa incepem:

Timp: 30min

Portii: 4

Ingrediente: 500g paste (spaghete, tagliatele, fusilli, penne … ce aveti prin casa), 1 ceapa, 3 ciuperci proaspete (sau congelate aprox 150-200g), 200g bacon, 200-300g smantana (sau crema de branza nedegresata), 150ml lapte (sau apa de la paste), 100g telemea (sau orice alta branza/cascaval), 1 ou, 1 lingura de faina, 2 linguri ulei, 2 catei usturoi, sare, piper, busuioc, oregano, dafin, patrunjel, parmezan ras pentru servit

Mod de preparare: Punem pastele la fiert in apa cu sare.

IMG_2497 Intre timp preparam sosul. Incingem uleiul in cratita, taiem ceapa marunt, baconul cubulete si punem la calit impreuna cu un catel de usturoi maruntit, sare, piper, busuioc si oregano.

IMG_2494 Calim putin apoi adaugam ciupercile feliate. Dupa ce s-au calit bine toate ingredientele adaugam o lingura de faina si amestecam continuu cateva minute sa se desfaca faina si sa se inchege.

IMG_2496Radem branza telemea prin razatoarea mare si jumatate de cantitate o amestecam cu smantana, laptele si cu oul batut. Punem totul in cratita peste ingrediente si amestecam usor dand focul la minim.

IMG_2500 Lasam sosul la foc mic pana da in clocot amestecand continuu sa nu se zdrentuiasca.

IMG_2504 Dupa ce e gata luam cratita de pe foc si lasam putin (cca 5-10 min) sosul sa se racoreasca inainte de a servi.

Dupa ce au fiert pastele le scurgem, le punem inapoi in oala si adaugam peste ele o lingura de ulei, restul de telemea rasa, un catel de usturoi maruntit, patrunjel, sare si piper.

IMG_2503 Amestecam usor sa nu se striveasca pastele si servim cu sos si parmezan ras deasupra.

IMG_2508

Pofta buna… mamma mia….!

4 Comentarii la "Paste cu bacon in sos alb"

Trimiteţi un comentariu

Related Posts with Thumbnails